Reuma Utveckling

Utbildning

Reuma Utveckling erbjuder och möjliggör utbildningar som syftar till bättre vård och tidigare diagnos. Framför allt i form av Smärtskolan och Ryggskolan men vi genomför också t ex kandidatutbildningar för läkarstudenter.
Läs mer

Lättöppnat/lätthanterligt

Vi verkar för mer lättöppnade och lätthanterliga produkter. Förutom att det gynnar både användaren och producenten leder det till något vi verkligen brinner för... Ett mer tillgängligt och rättvist samhälle.
Läs mer

”Smärtskolan är jätteviktig!”

”Smärtskolan är jätteviktig!”
Elisabeth Enhörning, Leg. Sjukgymnast

Aktuellt

Utbildning för nya Ra-instruktörer

Den 15-16 februari genomför Reuma Utveckling en utbildning i Halmstad där nya RA-instruktörer kommer att utbildas. Det är en 2-dagas utbildning med efterföljande examination. En färdigutbildad instruktör undervisar i första hand läkarstudenter under deras placering på Reumatologen på landets universitet.

Läs mer

Smärtskolan "Kunskp för livet" 30-31 januari i Malmköping 2018

Evidensbaserad ledarutbildning som vänder sig till fysioterapeuter och arbetsterapeuter som under minst sex månader arbetat kliniskt med patienter med långvarig smärta eller fibromyalgi, denna kurs sker i samarbete med Sörmlands läns landsting. För anmälan kontakta Gunnel Petersson

Läs mer

RA-instruktörer medverkar på distriktsläkarkonferens

På distriktläkarkonferensen i Göteborg den 7 april, kommer 3 av våra RA-instruktörer att medverka. Utbildningen kommer att handla om reumatologi och genomförs i Sahlgrenska Universitetssjukhuset regi.

Läs mer

Besök från Cyperns motsvarighet till Reumatikerförbundet

I slutet av maj var vi med i ett projekt tillsammans med Reumatikerförbundet, när det kom besök från organisationen Cyprus-League-against-rheumatism som är Cyperns motsvarighet till Reumatikerförbundet.

Läs mer

Reumadagarna 1-4 september i Tylösand

"Smärtskolan - Kunskap för livet" presenterad på Reumadagarna !- som slog deltagarrekord med över 450 deltagare.

Läs mer

Föreläsning om Fibromyalgi av Stefan Bergman

Den 12 maj uppmärksammades den Internationella fibromyalgidagen genom ett samarbete mellan Fibromyalgiförbundet och Reumatikerförbundet. 

Tillsammans arrangerades en föreläsning om fibromyalgi som du nu kan ta del av i efterhand. Föreläsningen med Stefan Bergman finns i sin helhet på Youtube.

Klicka på länkarna nedan för att se: 

Del 1.

Del 2.

Del 3. 

Läs mer

Schine Pill Popper godkänd som lättanvänd

Ulrika Lindqvist från Schine Innovation i Falun berättar att för dem är godkännandet från Reumatikerförbundet ett kvitto på att de lyckats ta fram en produkt som är enkel och fungerar bra för personer med nedsatt handfunktion. Ulrika fortsätter med att genom att Schine är nya i branschen kommer vi att kunna dra nytta av detta i vår marknads- och PR bearbetning.

Läs mer

Smärtskolan är med på AT-Forum

Smärtskolan presenteras av bland annat Janne Bagge och Eva Andersson på AT-Forum 15-16 april i Göteborg.

Länk till AT Forum

Läs mer

SCA går ut Europa om de nya godkända tvålbehållarna

SCA går ut Europa om de nya godkända tvålbehållarna genom ett pressrelease i Tyskland på en mässa för Facility Manager/Cleaning

  Läs mer

Reumainstruktörerna 20 år i Sverige

Tillsammans med  gruppledarna och alla Reumainstruktörer uppmärksammar vi 2015 runt om i landet att verksamheten har nu funnits i Sverige i 20 år.

Läs mer

Intresserad av bli Reumainstruktör?

Om du som varit inne på hemsidan är intresserad av bli Reumainstruktör, är du välkommen att delta på vårt informationsmöte måndagen den 27 april på Reumatikerförbundet Alströmergatan 39 Kungsholmen mellan 13.00 – 15.00 vi bjuder på fika och pratar en del kring verksamheten.

Anmäl dig gärna till Monica Nodhäll

 

Läs mer

Träff för medlemmar med RA den10 februari, 2015

Den 10 februari har vi en träff för medlemmar med RA i reumatikerföreningen i Stockholm. Då demonstrerar vi hur en ledundersökning går till och beskriver vad en reumainstruktör gör, för att förhoppningsvis värva nya instruktörer.

Läs mer
”Tack vare våra reuma-instruktörer kan de som går en vårdutbildning verkligen förstå vad det innebär att ha en inflammation.”

”Tack vare våra reuma-instruktörer kan de som går en vårdutbildning verkligen förstå vad det innebär att ha en inflammation.”

Rolf Greiff, tidigare VD för Reuma utveckling

Kalender

Smärtskolan "Kunskap för livet" i Stockholm 13-14 mars 2018

Evidensbaserad ledarutbildning som vänder sig till fysioterapeuter och arbetsterapeuter som under minst sex månader arbetat kliniskt med patienter med långvarig smärta eller fibromyalgi

Smärtskolan "Kunskap för livet" 16-17 maj i Göteborg 2018

Evidensbaserad ledarutbildning som vänder sig till fysioterapeuter och arbetsterapeuter som under minst sex månader arbetat kliniskt med patienter med långvarig smärta eller fibromyalgi